fredag 30 juli 2010

Midnattssolsrallyt 15 juli 2010

Torsdagsmorgonen innebar färd från Jönköping till SS2 i Lekerydstrakten. Det kunde börjat bättre. Början på sträckan var OK, men mitten var bedrövlig. Just på den biten - efter ca 4 km - kom vi ifatt framförvarande bil och fick sedan ligga i dammet resterande 4 km till mål. Gissningsvis tappade vi en minut på det. Tydligen hade de haft problem så vi hoppades att det skulle vara en engångsföreteelse.
Tyvärr var så inte fallet.

På SS3 - som var Skillingaryds MK:s sträcka - började det regna och då är inte BMW:n att leka med. Eller, den beter sig som att det är det den vill göra. Styr åt annat håll, glider fram som på is m m. Trots det var vi strax efter bilen framför i mål. På fyra av dagens sju sträckor kom vi ifatt dem. Två gånger var vi i mål exakt samtidigt, vilket alltså visar tydligt på att vi var en minut snabbare.

Vi försökte på alla möjliga vis få tävlingsledningen att inse att det vore försvarbart med 2 minuters startmellanrum men icke. Seedningen var gjord och den var rätt...

Jocke beväpnad till tänderna, sitter det löst ska det minsann fästas.

Mats tar sig en funderare

 De avslutande sträckorna på torsda'n var skapligt körda så vi koncentrerade oss på att vara nöjda med dem istället för att gräma oss över sinkningen. Vi anlände till Trollhättan och etappmålet, trots allt.
Efter att Jocke bytt bromsar på en av servicebussarna körde han oss till hotellet där vi fick oss några timmars välbehövlig vila inför fredagens etappstart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vore kul om du lämnade en kommentar :-)